6 важни съвета за начинаещи колекционери

Колекционирането е едно от най-популярните хобита. Ако сте решили да колекционирате пощенски марки, книги, салфетки, картини, значки или друго, ето какво трябва знаете преди да започнете.

Съвети за начинаещи колекционери:

 1 Започнете да колекционирате това, което ви харесва или това, за което имате познания. Не се впускайте в колекционирането и купуването на всичко свързано с вашето хоби. Например, ако решите да колекционирате музика, избирайте стиловете и съставите, които харесвате, не се разпростирайте.

2 Направете си месечен бюджет. Внимавайте с това – има хора, които дават повече от това, което могат да си позволят, естествено, това лефректира върху семейня бюджет, което не е добре.

3 Помислете за място, където ще съхранявате вашата колекция. Има неща с колекционерска стойност, които са доста обемисти или пък изискват определена температура и влажност.

4 Не се впускайте в скъпи покупки още от самото начало. Наистина, няма как да знаете дали това хоби ще Ви хареса, или пък няма да го оставите след година, да кажем.

5 Информирайте се за всяка една покупка, проверете цените на другите продавачи, както и дали това, което искате да си купите, е наистина оргинално произведение. Не забравяйте, има много фалшификати.

 6 Запознайте се с хора, които колекционират същите неща като вас. Коментирайте с тях вашата колекция и начините за увеличаването и. hobbyslaves.com е идеалното място за това.

 

И не забравяйте, това е само хоби отделяйте време и за семейство и приятели. 

Author: Hobbyslaves

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.