Какво е Dixit и защо толкова много хора обичат да я играят?

Настолна игра Dixit – карти и табло

Мястото – предразполагащо към приятни срещи, нови запознанства и добри разговори заведенеие Играта – Dixit – карти и табло Участиниците – по двойки, готови да взимат бързо решение заедно като отбор и да стимулират абстрактното си мислене.. Събитието – в град Пловдив, “Отсреща”

“Игри и вино за необвързани – Dixit” – приятно и забавно предложение за едно различно и интересно преживяване, което ще ви донесеразлични емоции и нови запознанства. Ще играем настолната игра Dixit като на място ще се разделим на отбори от по двама участници. Ще сме в уютна атмосфера, в приятна компания, с чаша вино в ръка и въображение, което ще развихрим по време на играта.

Какво представлява играта?

Dixit е настолна игра, състояща се от карти и табло, създадена през 2008 г. от компанията „Libellud“. Неин автор е Жан-Луи Рубира, а художниците на картите са различни в отделните версии на играта. В следващите години се издават други продължения на „Диксит“ с нови илюстрации на картите, които допълват предходните и могат да се играят едновременно с тях. Играта се състои от 84 карти в голям формат с илюстрации без текст като всяка карта се различава от останалите. Съществуват различни поредици карти с картинки, които са напълно съвместими с останалите. Това позволява увеличаване на броя на играчите и на възможните асоциации.Тя спада към асоциативните игри, които развиват въображението ни. Смята се, че сравнително простите правила и екстравагантните авторски рисунки на картите стимулират абстрактното ни мислене.

Защо по двойки?

Има значителна разлика в начина, по който взимаме решения, когато мислим самостоятелно, и когато сме в екип или в двойка. Dixit е игра, която стимулира въображението, общуването и асоциативното мислене. Когато се играе по двойки, тя развива умението за взимане на решения в двойка.
Това умение е полезно и приложимо в личния ни живот и отношенията с хората около нас, тъй като ни помага да изразяваме по-добре мнението си, да го аргументираме пред нашия партньор и да можем също така да чуем, разберем и приемем чуждата гледна точка. И накрая на база на това – да вземем решение, което е общо!

Този формат е подходящ за:

👌Необвързани хора, които обичат игрите и са отворени към нови познанства;
👌Заклети фенове на играта;
👌 Хора, които никога досега не са играли на тази игра.

Какво ще получиш, ако се включиш:

🎉 Приятни емоции и забавление;
🎉 Чаша вино;
🎉 Запознанство с нови и свободни (необвързани) хора;
🎉 Стимулиране на въображението, общуването и асоциативното мислене;
🎉 Развиване на умението за взимане на решения в двойка.
Максимален брой участници – 12 (6 жени и 6 мъже).

Author: Gi Dia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.