Пет от най-големите колекции в света. Кои са те?

vinilovi plochi,Zero Freitas, nai-golyamata kolekcia vinilovi plochi, kolekcionirane, record Guiness
Zero Freitas е собственик на над 7000 000 винилови плочи

През определен период от живота си, много хора са преминали през колекционирането. Някои са престанали, други са продължили да колекционират, като са се насочили в определена посока. Но има и хора, които просто не знаят кога да спрат.

Кои са 5 от най-големите колекции в света?

5 Покемон – 17 122 артикула

Лиза Кортни влезе в книгата на Гинес със сбраните над 17 000 артикула Покемон

27-годишната колекционерка събира Покемон от почти 20 години и няма намерение да спира, въпреки че Покемон е превзел къщата й. Тя за първи път получава световното признание на Гинес, когато има „само“  12 131 артикула и до сега не е спирала да колекционира. Някои от нейните предмети са показани и в музейна изложба за популярната култура в Музея на Хертфорд.

4 Междузвездни войни – 93 266 артикула (потвърдени)

Стив Сансвит от Петалума, Калифорния официално е собственик на най-голямата колекция от мемориали от Междузвездни войни в света, още по-впечатляващ е фактът, че по-голямата част от колекцията му всъщност не е броена от Гинес. Всъщност, Стив изчислява, че колекциите му обхващат невероятните 500 000 артикула.

3 Салфетки – 125 866 артикула

Преминаваме от любимите от детството към сравнително скучни ежедневни предмети – салфетките.

Може би не мислите, че салфетките са най-вълнуващият обект за обсъждане, но Мартина Шеленберг от, Германия със сигурност не би била съгласна с вас.

Със 125 866 салфетки, вече и повече, Мартина разполага с най-голямата колекция салфетки в света, всички от които са тематично сортирани и се съхраняват в кутии.

 

2 Химикалки – 285 150 уникални артикула

Химикалката, използвана по целия свят, като приложение за писане, е някак невъзможно да се намери точно, когато ви е най-необходимо. Може би всеки просто се нуждае от приятел като Анжелика Унверхау, собственик на 285 150 уникални химикалки.

Нейната колекция всъщност е по-голяма, но за протокола са броени само уникални писалки. Така че, ако някога търсите резервна, обадете се на новия си най-добър приятел Анжелика.

1 Винилови плочи – над 7 000 000

Да, прочетохте правилно. Седем милиона плочи.  Живеейки в Сао Пауло, Zero Freitas е собственик на тази огромна колекция, която естествено се съхранява в собствен склад.

Zero Freitas е вдъхновен от родителите си, тъй като двамата са имали колекция от стотици записи. Скоро той надминал колекцията им, като към момента, когато е напуснал гимназията, е събрал над 3 000 полочи. Това бързо нараства и до 30-годишна възраст той е събрал около 30 000.

След като поема семейния бизнес, Zero започва да увеличава колекцията си, закупувайки останалите над 200 000 винила от Colony Records в Ню Йорк и поставя реклами в списания с молба за закупуване на плочи – дори наема агенти, които да купуват от негово име. Неговата хоби страст достига своя връх през 2013 г., когато той закупува колекцията на Пол Мауни, която съдържа 3 000 000 записа и му печели медийно признание.

След това признание колегите му даряват своите винили, помагайки да се ускори растежа на колекцията и тя да се стигне до невероятното ниво, на което е днес. Zero Freitas планира да отвори музей, в който да покаже своите записи.

 

Източник: hiscox.co.uk

Author: Hobbyslaves

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.