Видове фидер хранилки

Риболовът на фидер е все по популярен у нас, поради голямата му успеваемост. Както се казва, ако до 5 минути не ти клъвне на фидер, значи определено нещо не е наред.

Фидер хранилките имат няколко разновидности направени според типа и мястото на риболов. Най-обикновеният вид хранилка е така наречената пружина или спирала. Този тип хранилка се ползва отдавна от риболовците в България, на така наречения дънен риболов. При нея се използва леплива храна, тип качамак или рехава, с цел да се захрани мястото на риболова.

Видове фидер хранилки, клетка хранилка
клетка хранилка

Клетките хранилка, са отворени от двете страни фидери с мрежа на големи дупки. Целта е храната, която поставяте вътре, е да се достави по-лесно до дъното. Обикновено тези хранилки се използват за захранване като се хвърля на мястото, където смятате да ловите, или за по-спокойни и по-плитки водоеми. Така храната, поставена вътре, пада много по лесно и лесно се разпръсква при удар във водната повърхност.

Хранилката, която е тип отворен цилиндър, обикновено пластмасова, е една от универсалните хранилки. Двата края на хранилката са отворени, а дупките в страните са по-малки, което позволява по-бавното разтваряне на храната.

Има и 2 типа хранилки – затворени в единия или в двата края, с по-

Видове фидер хранилки, затворена хранилка
затворена хранилка

малки дупки – дупки в страните. Тези хранилки се използват предимно за реки с по-бърз

 

о течение или за захранка с червей.

Author: Hobbyslaves

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.