Warcraft Историята – Orcs & Humans

Warcraft Orcs Humans, обложка на играта, история на игриЕдна от най-играните игри за всички времена е Warcraft, която в последствие прераства в World of Warcraft. Екипът на hobbyslaves.com реши да направи поредица публикации с историята на тази игра така както е представена от производителят и Blizard.

Ето и историята на първата игра

Warcraft: Orcs & Humans

Издаден през ноември 1994 г.

От векове падналият титан Саргерас, се опитва да изтрие целият живот от света Азерот. За тази цел Саргерас подлуди човешкия магьосник Меджив и го принуди да се свърже с Гул’дан, оркски магьосник от света Драенер. На Дранер, слугите на Сарегас вече работеха подмолно, за да превънат, иначе мирните орки, в кръвожадната армия, известна като Ордата.

Вече създадената Орда, нахлу в Азерот през Тъмния портал създаден от Меджив и Гул’дан, за да се сблъска с армията на човешката нация.

Подпомогнати от полуорка Гарона, героите на човешкия род се биха храбро за да защитят света на хората. Но въпреки усилията на хората, орките достигнаха и разбиха защитата на град Стормвинд. На фона на поражението, полуорка Гарона, предаде своите съюзници и уби краля Ллан Врин, подпечатвайки поражението на нацията.

 Прочетете Историята на Tides of Darkness

Author: Hobbyslaves

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.