Warcraft Историята – Tides of Darkness

Една от най-играните игри за всички времена е Warcraft, която в последствие прераства в World of Warcraft. Екипът на hobbyslaves.com реши да направи поредица публикации с историята на тази игра така както е представена от производителят и Blizard.

Warcraft II: Tides of Darkness

Издаден през декември 1995 г.

Warcraft, wow

Нацията на Стормвинд, се е преклонила пред Ордата. Героят Андуин Лотар, събира разпръснатите остатъци от човешката армия и повежда бежанците на север през голямото море към царството Лордерон. Лотар създава велик Алианс, с помощта на други нации – хора, гноми, елфи и джуджета. Алианса се изправя срещу орките и техния безмилостен нов лидер, Оргрим Доумхамер.Привидно неудържимата орда продължава да бушува, подсилвайки нарастващата си армия с диви тролове и брутални огри.

В навечерието на победата, магьосникът Гу’дан и неговите последователи, егоистично изоставят своите съюзници, за да търсят мощни артефакти. Оставяйки отслабената Орда да претърпи поражение и да се оттегли.

Когато убива Лотар в битка, Доомхамер моментално събира орките за нов щурм, но смъртта на героя не повлиява на образувания алианс. Верният лейтенат на Лотар, Туралион поема защитата на Азерот и окончателно побеждава орките.

 Прочетете Историята на Orcs & Humans

Author: Hobbyslaves

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.