За вампирите

Чудя се какъв ли шок са преживели горките вампири, посещавали видните особи във Франция през средновековието. Кралете и придворните по онова време са се къпали, само ако са паднели в реката. Луи 14 влиза във вана два пъти и то по лекарско предписание, ужасява се толкова много, че не иска да погледне вода през живота си.

Сега стигнахме и до вампирите. Представете си, дворец с отворен прозорец. През прозореца изпърхва вампир, виждайки леко отвити рубенсови форми, започват да му капят лигите, растат му зъбите или каквото му става там на вампира, като види храна. Нощната твар се стрелка, захапва жертвата си, за сънната артерия иииии….. започва да плюе кир и да псува на… там колкото езици е научил. Не стига и това ами докато псува и фъфли защото единият му зъб се е счупил в плътния слой мръсотия, покриваща таз нежна шия. Жертвата се събужда, оригва се стреснато и вампира припада.*
Следва крещене, маризане, игра с колове, игра с въже, и игра с огъня. Прахът на вампира е хвърлен в морето, здраво запечатан в шише.

Съветът на вампирите постановява, че няма да си отмъщава на кралският двор, защото прегладнелия клетник се е самоубил по особено жесток и не екологичен начин, а именно опитал се е да яде храна без да я измие.
Деца, мийте храната, за да не стават пакости.
Край на приказката
* Явно вампирите бягат от лошия дъх, а не от чесъна. Но това са само догадки, защото не знаем, с какво е вечеряла нашата жертва.

Author: Атанас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.