Защо да изберем спортните тренировки или танци за наше хоби?

Фитнес тренировки, йога, пилатес, танци, баскетбол, волейбол, футбол…Какво можем да спечелим, ако предпочетем спорта за наше хоби? Хайде да видим какво ни съветват фитнес, танци и йога инструкторите?

Спортът, под каквато и да е форма, е превенция срещу много болести. Той ни помага да се преборим със стреса, получен в нашите ежедневни задължения на работата ни, при грижата в отглеждането на децата ни, в спорове с близки и приятели, при финансови проблеми и прочие.

Но стресът не е единственото нещо, заради което си заслужава за се запишеш на танци, йога или плуване. Той е социално ориентиран и ни помага да се социализираме добре в обществото, а така да ни избави от самотата и депресиите. Спортът помага и в бизнеса ни. Не вярвате? Замислете се защо толкова много богати и успели хора посещават различни спортни клубове – фетнес , голф….Залата, фитнеса, или спортната полянка са място, където осъществяме нови запознанства. Среща те с хора от „различен калибър“ и по този начин ти създава множество възможности за разговори, преговори, или просто приятно „убиване на времето“, а в същото време се грижи и за тялото ти.

yoga

Йогата, например, не е само спорт, тя е философия. Създадена е да обедини тялото и духа, за да сме в единение с тях. Танците ни правят щастливи, докато извайват тялото ни – та кой не обича да танцува?!

Във фитнес или спортните зали укрепваме мускулите си, изгаряме и получаваме енергия за тялото, подобряваме работата на сърцето ни. А след това се чувстваме хем отпочинали, хем заредени за нови дела – мозъкът ни работи по-добре. Доказано!

soccer

Отборните спортове пък като футбол /дори и на малки вратички/, волейбол, баскетбол, ни правят отговорни към другите около нас, дисциплинирани, социално-ориентирани, верни на отбора.

Каквото и да изберете да практикувате, дори и непрофесионално, знайте едно: спортът ни прави по-добри и по-красиви!

Източник: www.giasks.com – Любопитното списание

Author: Gi Dia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.