Защо плетенето на дрешки за домашни любимци стана моя страст? Интервю

Галя Кърпачева, хоби, плетене, домашни любимци, дрехи, зоомагазин Защо плетенето на дрешки за домашни любимци е станало нейна страст? Интервю с Галя Кърпачева, управител на зоомагазин, която реши да сподели повече за нейното хоби плетенето – но не само на чорапи, а на елечета и роклички за домашни любимци.

Защо реши точно плетене да си избереш за хоби, а не нещо друго – по-модерно?

Защото ми доставя удоволствие, не мисля за друго, отпуска съзнанието ми, а в същото време творя нещо красиво и полезно.

Много хора си задават въпроса : “Плетенето не е ли за бабички?” Ти какво би казала по този въпрос?

По принцип да! 🙂 И аз така си мислех преди да взема куките в ръце. Но ако един млад човек има добра фантазия, може доста красиви неща да направи дори и с чорапите и шаловете, които ние свързваме като се заговори за плетене. Ето, например, аз много обичам животните – затова и работя в зоомагазин. И в това студено време мога да им стопля гръбчетата с нещо правено от мен, но да е цветно и забавно – всичко зависи от това как ние го пресъздаваме, скучното винаги може да стане забавно, грозното – красиво и така. плетена рокля, мини пинчер, плетена дрешка

По зоомагазините се продават доста шити роклички, елечета, якета и шубички и да, те са масови. Но плетените дрешки също могат да бъдат оригинални и стилни, стига да са направени с вкус и любов. Те също могат да топлят.

Кой те научи да плетеш?

Едно време моята баба ме учеше, но аз нищо не възприемах, не ми представляваше интерес изобщо. Един ден обаче реших, ей така да убия времето, а и да направя нещо различно, да оплета нещо за моето куче, с което като цяло имам проблем с намирането на дрешки, защото е много нестандартно по размер. Стана много красиво и ефектно и затова реших да му оплета и други неща. Рокличка след рокличка и ми стана като “наркотик”. В последствие това стана и моя страст, мое любимо хоби.

Случвало ли ти се е да оплетеш и за нечие друго куче нещо?

плетена рокля, мини пинчер, хоби Даа! Хората като видят моята Меги /кучето ми/ накипрено с поредната рокличка, започват и те да искат за техните кучета – малки, толеми, мъжки, женски – всякакви дрешки съм правила.

За тези, които никога не са пробвали да плетат, но са решили да пробват, какво би ги посъветвала?

Ооо, задължително трябва да пробват! Нека започнат от нещо малко като фигура или чорап, шал…Да пробват на една и на две куки – така ще разберат какво повече би им било по-лесно и забавно. На една кука се правят страхотни покривки и елементи, дрехи също може, а на две могат да направят тазгодишните коледни подаръци за някои близки хора. В Интернет има много модели и упътвания към тях, само да започнат. Оплетено с любов! Защо не?!

Ето някои неща, които скоро плетох:

плетене, домашни любимци, дрешки плетен елек за куче плетен елек за куче плетена рокля за куче плетен елек за домашен любимец куче

Author: Hobbyslaves

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.